Andreas Gravdal

Forfatter, podcaster og foredragsholder


I nærmere 20 år har Andreas Gravdal jobbet med formidling og de siste ti årene møtt nærmere 100 000 mennesker med foredrag over hele landet. Han har skrevet bøkene «En utrolig bra bok for unge folk» og «2.plass holder, takk». Med sitt fokus på “god nok” og psykisk helse har han blitt en ettertraktet foredragsholder over hele landet. Typisk publikum for hans foredrag spenner seg derfor fra ungdom til voksne, fra offentlige virksomheter og skoler til private bedrifter.

Andreas er kjent for sin gode evne til å kommunisere med mennesker om både livets vanskelige og mer trivielle spørsmål, på en enkel og inspirerende måte. Gjennom sin daglige Anticoach podcast tar han opp aktuelle tema både i lag med gjester og aleine. Andreas har opparbeidet seg en solid erfaring fra både scene og podcastsamtaler og bookes også som samtaleleder.

Andreas Gravdal i pressen:
Klassekampen
Dagsavisen
Bergensmagasinet
BA

Senk skuldrene og løft blikket!

Få raskt svar om pris og dato


Video


Foredrag

God nok!

Pilene peker oppover i antall mennesker som opplever at de “aldri” strekker til og stadig flere unge og voksne møter den berømte veggen. I Norge er sykefraværet høyt sammenlignet med andre land.

Suksess er fint. Og mål er viktig. Men ingen av delene er noen indikator på om man har det bra. I dette foredraget vil Andreas inspirere deg til å slippe taket i jaget etter perfekte resultater. Og ikke minst: finne følelsen av å være god nok uten alltid å være best.

Foredraget passer for både unge og voksne.

Vis hensyn! Jeg er under ombygging

Kaoshjelp til tenåringsforeldre!

Det er ingen tvil om at ungdom opplever tenåringstiden som et kaos. Og det er liten tvil om at tenåringsforeldre kan oppleve det som lyn fra klar himmel å få en tenåring i hus.

Ikke fortvil. Du befinner deg bare på en byggeplass. Tenåringshjernen er under en voldsom ombygging.

Er tenåringstiden selve definisjonen på kaos i et menneskeliv? I dette foredraget / samtalen vil Andreas Gravdal og Marie Midtsund blant annet snakke om tenåringshjernens ombygging, selvbildet og hvordan gi støtte til det store barnets overgang til et selvstendig liv som voksen.

Psykisk helse – et foredrag for voksne

Hvem snakker man med om de tingene man ikke snakker med noen om? Psykisk helse har de siste årene heldigvis blitt et mer alminnelig tema blant unge. Men hva med oss voksne? Og hvordan er det på arbeidsplassen? Enda er det et stykke unna å få alminneliggjort at alle mennesker kommer med bagasje.

Det er ingen tvil om at hvordan vi har det påvirker hvordan vi gjør det . Hvis vi ikke har en kultur for å håndtere at livet byr på vanskelige perioder, blir resultatet fort at man stenger seg inne og håndterer det selv. Og som kjent er går det gjerne litt for lang tid før man snakker om det. At vi i Norge har et veldig høyt sykefravær sammenlignet med andre land, henger gjerne sammen med dette.

I dette foredraget ønsker Andreas å inspirere voksne til å forstå at vi er mer enn bare det vi ser. Også må vi snakke om kultur. Og om det å snakke om det.

Foredraget tilpasses til hver enkelt gruppe. Passer i bedrifter og organisasjoner eller mindre grupper.

Hvordan snakke om livsmestring og psykisk helse

Psykisk helse og livsmestring er høyaktuelt i arbeidet med barn og unge. I barne- og ungdomsårene er utvikling av et positivt selvbilde og en trygg identitet særlig avgjørende.

I dette foredraget ønsker jeg å hjelpe de som jobber med barn og unge med hvordan snakke om psykisk helse på en god måte. Hva er viktig? Hvorfor snakke om det og ikke minst: hvordan snakke om det? 

I nærmere 20 år har jeg jobbet med barn og unge hvor livsmestring har vært den røde tråden. Og de siste ti årene har jeg reist Norge rundt på fulltid og møtt mellom 50 og 100 000 unge med forebyggende foredrag og undervisning.

I dette foredraget deler jeg mine tips og erfaringer knyttet til formidling av denne viktige tematikken.

Ungdom og selvbilde

Hvorfor dropper noen ut av skolen, mens andre får greie karakterer? Hvorfor snakker noen med alt og alle, mens andre leiter etter hullet i bakken? Hvorfor tar enkelte utfordringer på strak arm, mens andre knapt gidder å stå opp om morgenen?

I dette foredraget har Andreas samlet sitt kjernebudskap i møte med ungdom. Forklart på en morsom og lettfattelig måte gir han unge folk konkrete råd i møte med tema som selvbilde, valg, grensesetting, merkelapper m.m.


Omtale

“En strålende, kunnskapsrik og morsom foredragsholder som det er verdt å låne øret til!“

— Per Bjørnar Knudsen | Leder Drammen Kommunale Foreldreutvalg

“Stiftelsen Klokkergården er en ideell stiftelse med det formål å rehabilitere ungdom fra 13 års alderen med rus- og/ eller atferdsproblemer som er plassert etter Lov om barneverntjenester. Andreas Gravdal hold 29 mars 2014 foredrag på vår familiehelg. Innslaget var rettet mot våre ungdommer og deres familie, og handlet om identitet og selvbilde. Det var ett vel gjennomført foredrag som engasjerte publikum. Stiftelsen Klokkergården er svært fornøyd med Andreas Gravdal sitt foredrag”

— Marte Haukås | Avdelingsleder, Sjøly Minikollektiv

“Vi har ved en rekke anledninger over flere år benyttet oss av Andreas Gravdal i kommunikasjon med ungdom, da først og fremst med russekullene og deres kontaktlærere i den videregående skolen. Vi har vært meget godt fornøyd med det han har levert og tilbakemeldinger fra lærere og elever har vært utelukkende positive.

Han formidler på en god og forståelig måte som ungdommene lett kan kjenne seg igjen i. Vi anbefaler han på det varmeste.“

— Mette Magnussen | Distriksleder Trygg Trafikk Vestfold

“Mola-stiftelsen (www.mola-stiftelsen.no) arrangerer hvert år i desember et stort tverrfaglig seminar på Voss. Mola står for ”Meningfull oppvekst i Laksevåg bydel”.

Politiet har ansvaret for programmet.

I 2014 hadde vi gleden av å ha Andreas Gravdal som snakket om ”Barn og unges selvbilde”. Andreas presenterte seg som ”en selvlært fyr som hjelper barn og unge til å senke skuldrene og løfte blikket. Lite fiksfaks, mest sunt bondevett.”

Andreas levde opp til sitt syn på seg selv. Han holdt forsamlingen på rundt 120 deltakere konsentrert og engasjert i 2 skoletimer, på en utmerket måte. Han hadde en form som etter mitt syn passer alle steder.

Jeg har allerede anbefalt ham til andre.”

— Tore Salvesen | politistasjonssjef

“Som en del av arbeidet rundt tema «relasjoner» inviterte vi Andreas Gravdal til å holde et foredrag for alle ansatte på Løvås oppveksttun, rundt sine erfaringer og opplevelser med barn og ungdom som han har jobbet med.

Han tok oss med på en reise gjennom flere ulike tema som egentlig handlet om det samme. Nei, jeg vil heller si at han snakket om det samme, men sett fra forskjellige vinkler. Han snakker om barn, men også om deg og meg.

I løpet av de to timene han var hos oss fikk han oss til å kjenne på hele følelse spekteret. Vi lo, vi gråt, vi ble utfordret, vi ble undrende og vi satt igjen med en følelse av at vi hadde vært med på noe betydningsfylt. Noe som vi som skole kan ta med oss når vi møter barna i hverdagen.

Personlig har jeg sett Andreas to ganger og ble like inspirert hver gang. Han får deg til å tenke deg om og er direkte i kommunikasjonen. Har du ikke sett foredraget til Andreas er det på tide.”

— Danckert Loodtz | avdelingsleder Grunnskole, Løvås oppveksttun

«Tusen takk for et inspirerende og godt foredrag på Årstad vgs.  Andreas klarer på en enkel og god måte og ta tak i , og formidle det mange unge sliter med og ofte ikke klarere å sette ord på.

Dette ga oss som lærere inspirasjon og mot til å ta opp viktige tema i klassesammenheng og med den enkelte elev. Enkelte av oss bruker bøkene dine i undervisningen på helse,- og oppvekstfag.

Her blir elevene både utfordret og løftet/ jeg er god nok.»

— Aase og Grethe, lærere ved Åsane Vgs Helse og oppvekst

Innholdet var interessant og han trakk gode paralleller til det vi jobber med i hverdagen. Alle fikk godt utbytte av foredraget og satt igjen med en følelse av at det gjerne kunne vart litt lengre. Ternikast 6.

— Kari Mette Sørgård, veileder KVP, NAV Bærum


Uforpliktende forespørsel om Andreas Gravdal

Få raskt svar om pris og dato

Spørsmål om foredrag og booking:
hei@anticoach.no
Tlf: 976 62 457